Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Anardana | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Anardana


Anardana to w rzeczywistości wysuszone pestki granatów. W Azji używane są jako przyprawa nadająca potrawom słodko-kwaśny smak – najlepiej komponuje się z roślinami strączkowymi. W Indiach używa się jej do zakwaszania Chutney’ów, a na Bliskim Wschodzie dodaje do pieczywa i ciastek. Mieloną Anardaną można posypywać sałatki i warzywa dla wyostrzenia smaku.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych