Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Avisances (Kiełbaski w cieście) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Avisances (Kiełbaski w cieście)

Avisances to rodzaj kiełbasy zapiekanej w cieście. Jest to specjalność belgijskiego Namur, stolicy Walonii.
Ich przygotowanie jest wyjątkowo proste: Niezbyt grubą kiełbaskę (może być nawet frankfurterka), zawija się w prostokątny arkusz ciasta francuskiego. Całość po posmarowaniu rozbełtanym żółtkiem trafia do nagrzanego pieca (180 st.C) na około 20 min.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych