Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Bue Grasso di Carrù e Moncalvo | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Bue Grasso di Carrù e Moncalvo


Bue Grasso di Carrù e Moncalvo to nazwa specjalnie hodowanych wołów z rasy Piedmontese. Dla przyspieszenia przyrostu tłuszczu młode byczki (3 do 6 mies.) są kastrowane. Na ubój chodzą zwykle w wieku 4 – 5 lat. Nazwę swą wywodzą od dwóch piemonckich miast targowych – Carrù oraz Moncalvo – które kolejno w 1910 i 1928 roku zaczęły masowy handel tego rodzaju bydłem.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych