Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Focaccia Ripiena (Focaccia nadziewana) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Focaccia Ripiena (Focaccia nadziewana)

Popularną w całej apulii Focaccię bardzo często nadziewa się przed pieczeniem – tak powstaje Focaccia Ripiena. Farsz układa się na jednej warstwie ciasta i przykrywa drugą, dokładnie zlepiając brzegi. Później, tak upieczony placek kroi się w kromki.
Klasysczny zestaw składników to: mozzarella, pomidory, szynka, cebula, oliwki oraz pory. Nie mniej ten sposób robienia foacacci rozpopularyzował się w całych Włoszech i dziś używa się bardzo różnych dodatków – popularny zestaw to np. Scamorza z rukolą.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych