Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Gari / Farina de Mandioca | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Gari / Farina de Mandioca


Gari to zazwyczaj grubomielona mąka wytwarzana z suszonych korzeni manioku. Popularna jest m.in. w Brazylii gdzie używa się określenia Farina de Mandioca. Gotuje się ją na wodzie, podobnie jak kaszę manną albo polentę. W Brazylii smaży się ją na maśle, oleju lub boczku, po czym wykorzystywana jest jako przyprawa stołowa do potraw.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych