Ryby Morskie
- Barramundi
- Barwena
- Bonito
- Cefal
- Chanos / Mleczna Ryba
- Dorada
- Dorsz
- Flądra
- Gianchetti
- Halibut
- Koryfena
- Karmazyn
- Kurek
- Labraks
- Łosoś
- Lucjan
- Lufar
- Łupacz
- Mahi Mahi
- Mezgit
- Morlesz
- Okoń Morski (Oceaniczny)
- Pelamida
- Piotrosz
- Płastuga
- Pstrąg Łososiowy
- Ryba Maślana
- Sardele
- Sardynki
- Seabass
- Sebastes
- Skarp
- Skorpena
- Snapper (Redsnapper)
- Sola
- Szprot
- Śledź
- Tuńczyk
- Troć
- Turbot
- Wątłusz
- Witlinek
- Zębacz
- Żabnica
Ryby Słodkowodne
- Aloza
- Bass
- Jesiotr
- Mango Fish
- Minóg
- Okoń Nilowy
- Panga
- Parposz
- Pstrąg
- Sum (Szerokogłowy, Wędrowny)
- Śledź Rzeczny
- Tilapia
- Węgorz
- Żmijogłów Paskowany
Owoce morza
- Crocette / Garagolo
- Garnella
- Homar
- Homarzec
- Jeżowiec
- Kalmary
- Krab
- Krewetki
- Langusta
- Langustynka
- Łopaciaż
- Małże
- Mątwa
- Ostrygi
- Ośmiornica
- Pająk Morski
- Trąbiki
Przetwory Rybne
- Anchois (Anchovis)
- Arbroath Smokie (wędzony łupacz)
- Baccala / Stoccafisso (sztokfisz)
- Baccala’ Mantecato / Bacari (pasta ze sztokfisza)
- Boknafisk / Boknasild (ryba suszona)
- Böckling / Bøkling (śledź wędzony)
- Botarga / Botariga / Ovotorico (prasowana ikra tuńczyka)
- Caviar de Gironde (Caviar d’Aquitaine)
- Chilba (ryba suszona)
- Daing / Tuyo (ryba suszona)
- Escavèche (marynowane ryby)
- Ikan Teri (konserowane rybki)
- Kawior / Ikra
- Kiper / Kipper (śledź wędzony)
- Klipfisz (suszony dorsz)
- Misultin (marynowana aloza)
- Papaline (marynowane sardynki)
- Pikling (śledź wędzony)
- Surströmming (śledzie kiszone)
- Sztokfisz / Tørrfisk (suszony dorsz)
- Tinapa (wędzona ryba)
- Torrfisk (sztokfisz)
- Torsketunger (ozorki dorsza)
Wołowina
- Angus (Aberdeen)
- Blanc Bleu Belg
- Bue Grasso di Carrù e Moncalvo
- Charolais
- Galloway
- Gelbvieh
- Han-u (Han-Woo)
- Hereford
- Kobe
- Limousin
- Piedmontese
- Pinzgauer
- Polska Czerwona
- Romagnol
- Simmental
- Shorthorn
- Wagyu
- Węgierska Szara
- Wołowina Argentyńska
- Wołowina Francji
Cielęcina
Wieprzowina
- Alentejano
- Berkshire
- Duroc
- Gloucester
- Hempshire
- Iberico
- Mangalica
- Pietrain
- Polska Biała Zwisłoucha
- Tamworth
- Wielka Biała Polska
- Yorkshire
Jagnięcina / Baranina
- Białogłowa
- Corriedale
- Czarnogłówka
- Dorset
- Galway
- Jagnięcina z Pauillac i inne francuskie owce
- Kamieniecka
- Polska Owca Długowełniesta
- Polska Owca Górska
- Polska Owca Nizinna
- Suffolk
- Świniarka
- Texel
- Wrzosówka
Drób
- Gęsina
- Indyk
- Kaczka
- Kapłon
- Kura (Kurczak)
- Kurczak z Bresse
- Mularda
- Pardwa
- Perliczka
- Perliczka z Drome
- Pularda
Inne
Podroby
- Flaki (Żołądek)
- Foie Gras
- Głowa
- Grasica
- Jelita
- Móżdżek
- Nerki
- Nóżki (Ratki)
- Ozór
- Płucka
- Policzek
- Serca
- Uszy
- Wątróbka
Przetwory mięsne
- Bath Chaps (policzki wieprzowe)
- Castra (Castradina) (wędzona baranina)
- Chicharrón (skwarki)
- Faggots (kulki mięsne)
- Frisse o Grive (pulpety wieprzowe)
- Kadid (suszone mięso)
- Manoul (nadziewane jagnięce żołądki)
- Mavželj (podroby wieprzowe)
- Muschiska (mięso suszone)
- Oca in Onto / Oco in Pignatto (gęsina)
- Pork Scrachings / Pork Crackling (skórki wieprzowe)
- Potjevlesh (mięso w galarecie)
- Sfilacci di cavallo affumicati (wędzona konina)
- Souris (golonka jagnięca)
- Sueri nierli (nerki marynowane)
- Tastasal (Pastin) (mięso mielone)
- Tripoux (nadziewane jagnięce żołądki)