Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Paglierino | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Paglierino


Paglierino to ser wywodzący się z okolic Turynu. Niemniej najbardziej znana jego wersja produkowana jest nie w stolicy Piemontu, lecz miasteczku Rifreddo (w prowincji Cuneo) – stąd Paglierino di Rifreddo. Tutaj do jego produkcji używa się wyłącznie mleka krowiego. Masa jest formowana w płaskie kręgi ( 15 cm średnicy i 2 cm wysokości). Można go jeść już po 20 dniach jako ser półmiękki.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych