Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Piave | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Piave

Ser ten nazwę wywodzi od rzeki Piave przecinającą dolinę Belluno położoną w regionie Wenecji. Produkowany jest w Casiomaggiore z mleka zwożonego z całej doliny – objęty jest ochroną regionalną DOP. W zależności od stopnia dojrzałości ma on różne nazwy: Fresco (świeży), Mezzano (średnio dojrzały), Vecchio (stary) oraz Oro del Tempo (bardzo stary, a dosł. w złotym wieku).

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych