Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Safalada | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Safalada


Safalada to używane w całej byłej Jugosławii określenie miejscowych serdelków. Nazwę często odnosi się do Servelat włoskich kiełbas z mózgu wieprzowego (cervello znaczy mózg), z których wywodzi się z kolei też słynne lyońskie Cervelas de Lyon. Chorwaci nie mogą się poszczycić tak znaną markę, ale zapewniają że ich serdelkami zajadano się na habsburskim dworze.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych