Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Salame di Testa | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Salame di Testa


Salame di Testa to właściwie salceson czyli włoska Testa, w formie grubej kiełbasy salami. Przygotowywana jest z gotowanej i drobno posiekanej głowizny wieprzowej, doprawionej oraz wzmocnionej winem, a czasem też Grappą. Zwykle była przygotowywana z okazji świąt i ofiarowana biskupowi. Taki przynajmniej obyczaj panował w Piemoncie.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych