Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Strachitunt | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Strachitunt


Strachitunt to ser z niebieskim przerostem pleśni produkowany w lombardzkich dolinach Brembana i Tallegio. Jego inne nazwy to Strachì Tunt, Strachitund i Stracchino Rotondo. Jest zaliczany więc do szerokiej rodziny serów Stracchino. Strachitunt, tradycjami sięgający średniowiecza, do niedawna był specjalnością małych mleczarni. Dziś coraz więcej jego produkcji pochodzi z dużych zakładów.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych