Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Wódka Palmowa | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Wódka Palmowa


Destylacja Wina Palmowego, to powszechny sposób na wzmacnianie mocy tego alkoholu we wszystkich regionach produkcji – zarówno w Azji jak i Afryce.

Często nazywane jest wiejskim Ginem lub Whisky, ale w zależności od kraju wódka palmowa ma własną nazwę:
Arrack w południowoschodniej Azji
Lambanog na Filipinach
Charayam w Indiach
Ogogoro w Nigerii
Akpeteshi lub Burukutu w Ghanie
Sodabe w Togo

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych