Warning: Creating default object from empty value in /wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152
Cukier Biały | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Cukier Biały


Cukier Biały to podstawowy rodzaj cukru trafiający na rynek spożywczy. W jego przypadku surowy cukier o żółtym zabarwieniu jest wybielany jest w wirówkach za pomocą wody oraz pary. Norma stanowi, że Cukier Biały musi zawierać 99,8 proc. sacharozy. Czystszy jest tylko Cukier Rafinowany. Cukier Biały to tylko efekt metody produkcji cukru. Można go pozyskiwać zarówno z buraków cukrowych jak i trzciny cukrowej.



[yellow_box]Rodzaje cukru: Biały | Brązowy | Rafinowany | Nierafinowany | Palmowy | Trzcinowy | Melasa | Muscovado | Demerara | Barbados | Jaggery | Fruktoza[/yellow_box]

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych