Warning: Creating default object from empty value in /wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152
Guajillo | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Guajillo


Chilli Guajillo to nic innego niż suszone papryczki Mirasol. Są ono znacznie bardziej znane od własnego surowca. Guajillo nie jest przy tym zbyt ostra (2.500 do 5.000 pkt. w skali Scovilla) i ma szerokie zastosowanie: trafia do Mole, duszonych mięs, a nawet do zupy Pozole.




Przepisy z chili Guajillo


Meksyk

Birria (Meksykański gulasz)
Carne Adobada (Marynowana i duszona łopatka wieprzowa)
Mixiote (Mięso marynowane i pieczone)
Mole Amarillo de Res (Wołowina w żółtym sosie Mole)
Pipian Rojo (Kurczak w czerwonym sosie)
Pozole (Zupa wieprzowa z kukurydzą)

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych