Warning: Creating default object from empty value in /wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152
Muscovado | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Muscovado


Muscovado to rodzaj Cukru Nierafinowango, chociaż z portugalskiego muscovado znaczy tyle co odseparowany, czyli właściwie rafinowany. Jest ciemny, intensywnie pachnący, a przede wszystkim wilgotny. To wszystko efekt pozostawienia w kryształach dużej ilości Melasy (nazywany jest też Cukrem Melasowym). Muscovado tradycyjnie wywodzi z Ameryki Południowej i jest produkowany z trzciny cukrowej. Dziś jest uznawany za typ cukru z wysoką zawartością melasy.



[yellow_box]Rodzaje cukru: Biały | Brązowy | Rafinowany | Nierafinowany | Palmowy | Trzcinowy | Melasa | Muscovado | Demerara | Barbados | Jaggery | Fruktoza[/yellow_box]

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych