Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152
Panch Phoran / Panch Puran / Panchphoran / Panch Phutana | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Panch Phoran / Panch Puran / Panchphoran / Panch Phutana


Panch Phoran, nazywany też Panch Puran, Panchphoran, Panch Phutana, to popularna w Bengalu i innych regionach Indii Wschodnich mieszanka przypraw ziarnistych. Jej nazwę dosłownie należy tłumaczyć jako Pięć Smaków. Ma też pięć składników – kmin, kozieradkę, gorczycę, ziarna fenkuła oraz czarnuszkę – mieszanych ze sobą w równych proporcjach. Co charakterystyczne w przeciwieństwie do większości podobnych mieszanek, ziarna wchodzące w skład Panch Phoran nie są mielone.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych