Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Barley Wine | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Barley Wine


Barley Wine to najmocniejszy (od 8 do 12 proc.alk.) typ Ale na co wskazuje zresztą sama nazwa – „jęczmienne wino”. O tym przydomku stanowi również to, że do jego wytwarzania dodaje się zarówno drożdże piwne jak i winne. Jest to jedno z najbardziej tradycyjnych brytyjskich piw o czym świadczy fakt, iż najbardziej znane marki wywodzą się jeszcze z browarów kościelnych – tak jest w przypadku Ridley’s Bishops Ale czy też The Bishop’s Tipple.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych