Alkohole mocne
- Absynt
- Acquavite di Genziana
- Amer Picon
- Aquavit / Akevitt / Brennivin
- Arrack
- Arquebuse (Alpestre)
- Armagnac
- Becherovka
- Biadina
- Biska
- Brandy
- Branntwein / Brännvin / Brennevin / Brændevin / Viina
- Boukha
- Calvados
- Centerba
- China Massagli
- Cognac
- Eau-de-vie
- Eau-de-vie-de-ceris
- Fernet
- Gammel Dansk
- Genepy
- Genièvre
- Ginepro
- Grappa
- Jaloviina
- L’Amaro al Radicchio Rosso di Treviso
- Limet
- Malört / Bäska Droppar
- Maraschino / Maraska
- Marc
- Marskin Ryyppy
- Metaxa
- Mezcal
- Mirrabelle de Lorraine
- Mistrà
- Nanassino
- Ouzo
- Pastis
- Pelinkovac
- Punsch
- Raki
- Rakija
- Retsina
- Tejuino
- Tequila
- Tsikoudia
- Tsipouro
- Travarica
- Viina
- Whisky (Szkocka)
- Whisky (Walijska)
- Whiskey (Irlandzka)
Likiery i słabsze alkohole
Wino Francji
- Beaujolais
- Cahors
- Chablis
- Rancio
- Szampan
- Wino Alzacji
- Wino Bordeaux
- Wino Burgundii
- Wino Cotes-du-Rhone (Doliny Rodanu)
- Wino Jury
- Wina Langwedocji
- Wina Pirenejów (południowy Sud-Ouest)
- Wina Prowansji
- Wina Rousillon
- Wino Val-de-Loire (Dolina Loary)
- Wina Sabaudi
- Wino Szampanii
Wino
Cydr
Piwo
- Abdijbier (Piwo Klasztorne)
- Ale
- Barley Wine
- Faro
- Gueuze
- Inne Piwa brytyjskie
- Kriek / Fromboise
- Lambic
- Øl (Duńskie piwo)
- Piwa Alzackie
- Piwa Belgii
- Piwa Czech
- Piwa Trapistów
- Porter
- Sahti
- Stout
Napoje
- Atole (napój kukurydziany)
- Ayran
- Boza / Braga
- Champurrado (napój czekoladowy)
- Laban
- Mosto Cotto / Saba / Sapa
- Salep / Sahlep
- Şalgam
- Sharbat
- Teh Halia
- Teh Tarik (herbata)