Warzywa
- Agati
- Bakłażan (Oberżyna)
- Balsamka Ogórkowata
- Bambus (Pędy)
- Batat
- Beninkaza
- Bilimbii
- Burak
- Brokuł
- Broccolo Romanesco (brokuł)
- Brukiew
- Brukselka
- Cacahuazintle (kukurydza)
- Calabaza (dynia/tykwa)
- Calçot
- Canna (Kanna)
- Cebula
- Chayote
- Chiński Brokuł
- Cibol
- Coccinia Grandis
- Cukinia
- Culàti di Valdagno (rzepa)
- Czosnek Askaloński
- Czosnek Dęty
- Czosnek Dziki (Polny)
- Czosnek Słoniowy (Wielkogłówkowy)
- Czosnek Wężowy
- Daikon
- Dok Khae
- Dymka
- Dynia
- Drzewo Ogórkowe
- Eddoe
- Fenkuł
- Fiolaro (brokuł)
- Florina (papryka)
- Gboma
- Griselle
- Gumbo
- Ivy Gourd
- Jams
- Jams Chiński
- Jengkol
- Jicama
- Jilo (Gilo)
- Juka
- Kabaczek
- Kalafior
- Kalarepa
- Kantakari
- Karczoch
- Karczoch Hiszpański
- Karczoch Jerozolimski
- Kard
- Kassawa
- Kermit
- Ketmia
- Kha Naa
- Kinampay
- Kolczoch Jadalny
- Konjac
- Kra Thin
- Kukurydza
- Kurrat
- Lampascioni (cebula szafirka)
- Lotos
- Luffa
- Maniok
- Marchew
- Miechunka Pomidorowa
- Nakati
- Nopal / Nopalitos (kaktus)
- Ogórek
- Ogórek Wężowy
- Okra
- Oliwki
- Passata di Pomodoro
- Paciorecznik
- Papryka
- Pasternak
- Patat
- Patison
- Pąki Bananowca
- Pietruszka (korzenna)
- Pimientos del Piquillo de Lodosa (papryka)
- Pochrzyn
- Pochrzyn Chiński
- Pomarańcza Turecka
- Pomidor
- Pomidor Kanibali
- Por
- Por Egipski
- Por Piaskowy
- Por Trójrożny
- Przepękla Indochińska
- Przepękla Ogórkowata
- Psiząb
- Ramp
- Roga
- Rzepa
- Rzodkiew
- Rzodkiew Biała
- Rzodkiewka
- Salsefia
- Seler Korzenny
- Seler Naciowy
- Skorzonera
- Szalotka
- Szparagi
- Tamarilo
- Taro
- Tomatillos / Tomato Verde
- Topinambur
- Trukwa
- Tykwa
- Tykwa Kolczasta
- Vampagioli (cebula szafirka)
- Ziemniaki
Liściaste
- Babka Pierzasta
- Biete
- Bietola
- Blette
- Blito
- Blitva
- Boćwina
- Bok Choy
- Broccolini (Brocoletti)
- Burak Dziki
- Burak Liściasty
- Cavolo Greco (kapusta)
- Cavollo Nero
- Cha Om
- Choy Sum
- Cime di Rapa / Rzepa Brokułowa
- Cykoria
- Dziki Betel
- Endywia
- Escarole (endywia)
- Gorczycznik Wiosenny
- Grumolo
- Jarmuż
- Jotte
- Juta Kolorowa
- Kafkalithra (trzebucha)
- Kapusta
- Kapusta Chińska
- Kapusta Czarna
- Kapusta Galicyjska
- Kapusta Głowiasta
- Kapusta Liściasta
- Kapusta Pastewna
- Kapusta Pekińska
- Kapusta Polna
- Kapusta Sarepska (Sitowa)
- Kapusta Włoska
- Kard Szwajcarski
- Katuk
- Komatsuna
- Koniczyna Wodna
- Lechuga Orejona
- Lucerna
- Liście Musztardy (Gorczycy)
- Liście Winogron
- Mangold
- Marsilea
- Melia (Miodla) Indyjska
- Mimoza Wodna
- Mizuna
- Mlecz
- Mniszek
- Moringa
- Mulukhiyah
- Mustard Greens
- Neem
- Ombrellini Pugliesi (trzebucha)
- Ostropest
- Pak Choy
- Pandan
- Phak Khom
- Phak Wanpa
- Pieprzyca Siewna
- Poirée
- Pokrzywa
- Portulaka
- Psiząb
- Puntarelle
- Radicchio
- Rapini (rzepa brokułowa)
- Rapunkuł
- Rastika / Rasztan
- Ravizzone (kapusta Polna)
- Roszponka
- Rukola / Rokietta Siewna
- Rzeżucha
- Romerito
- Rukiew Wodna
- Sałata (Siewna)
- Scarole
- Sodówka
- Solanka (Agretti / Barba di Frate)
- Soliród
- Szczaw
- Szparagi Tropikalne
- Szpinak
- Szpinak Chiński
- Szpinak Dziki
- Szpinak Egipski
- Szpinak Francuski (Górski)
- Szpinak Morski (Nowozelandzki)
- Szpinak Malabarski (Cejloński)
- Szpinak Wodny
- Tatsoi
- Torzella / Torza Riccia (kapusta)
- Wilec Wodny
- Żywokost