Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Beenleigh Blue | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Beenleigh Blue


To produkowany z bawolego mleka angielski ser poprzerastany niebieską pleśnią. Jego wynalazcą oraz producentem jest Robin Congdon założyciel Ticklemore Cheese Company. Produkcję Beenleigh Blue zaczął już w latach 70-tych XX wieku (inne sery tego producenta to Devon Blue Ticklemore Harbourne Blue). Ser dojrzewa około pół roku i jest nieco podobny do Roquefort choć nieco łagodniejszy.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych