Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Dovedale Blue | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Dovedale Blue


Dovedale Blue to ser produkowany w Derbyshire (środkowa Anglia), który swoją nazwę wziął od rzeki Dove, zwanej tu także Dovedale. Jest objęty ochroną regionalną i produkuje się go wyłącznie we wsi Harington z mleka krowiego. Jak sama nazwa wskazuje jest to ser pokryty niebieską pleśnią dość łagodny w smaku. Dovedale Blue nie naciera się solą, ale zanurza w solance.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych