Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Grasica | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Grasica


Grasica to rodzaj gruczołu znajdującego się w klatce piersiowej. U człowieka jest dość, mała co innego u zwierząt gospodarskich. Grasica cielęca oraz jagnięca to jadalny i najwyżej ceniony ze wszystkich podrobów. Galaretowaty gruczoł szczególnie upatrzyli sobie Francuzi (powszechna jest też m.in. w Argentynie). Chętnie sięgają jednak po nią także Belgowie – gra jedną z głównych ról w brukselskiej potrawce Choesels – a także Włosi: Cima Ripiena (Nadziewany mostek cielęcy).

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych