Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Kurrat / Por Egipski | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Kurrat / Por Egipski


Kurrat (łac. Allium ampeloprasum var. kurrat) to jedna z odmiana tzw. Pora Dzikiego – chociaż niektórzy uznają, że nie ma z nim nic wspólnego i jest odrębnym gatunkiem czosnku o nazwie systematycznej Allium kurrat. Uprawia się go przede wszystkim na bliskim wschodzie. Od zwykłego pora różni się nieco kształtem – ma węższy trzon i bulwiasty korzeń.
Zobacz: Czosnek Słoniowy

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych