Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Lancashire | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Lancashire

Ten, jeden z najstarszych brytyjskich serów wywodzi się miasta Leigh, położonego w Lancashire. Tam też ma siedzibę stowarzyszenie producentów sera. Jest on dość kruchy, choć wraz z dojrzewaniem – do 8 miesięcy – robi się kremowy i dość łagodny. W produkcji masowej dojrzewa jednak dużo krócej – do 8 tygodni.
Lancashire używa się do przyżądzania Welsh Rarebit. Tradycyjnie jada się je z ciasteczkami Eccle oraz Chorley.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych