Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Nasi Himpit | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Nasi Himpit


Nasi Himpit to coś w rodzaju malajskiego Lontong, czyli gotowany i prasowany ryż, formowany w małe kawałki (np. krążki) przypominające ciasteczka. Dla nadania aromatu Malajowie w czasie gotowania dodają do ryżu liście pandan. Zwykle podaje się je z sosem lub dodaje do zup (tak jak na zdjęciu).
Zobacz: Ketupat

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych