Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Parsley Liquor / Persley Sauce (Sos pietruszkowy) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Parsley Liquor / Persley Sauce (Sos pietruszkowy)



Zielony sos pietruszkowy znany jako Parsley Liquor popularny jest w Londynie gdzie Anglicy podają go zwykle do węgorza. Irlandczycy z koleji serwują go z pieczoną szynku z Limerick.

Sposób przygotowania: Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać bulionu i zrobić coś na kształt Sauce Veloute. Dodać pietruszkę oraz ocet. Podsmażyć jeszcze kilka minut.

Składniki:

– 4 łyżki posiekanej pietruszki
– 25 gr masła
– 25 gr mąki
– szklanka bulionu
– łyżka octu słodowego lub winnego

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych