Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Yarg | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Yarg

Yarg to półtwardy ser wywodzący się z Kornwalii (południowo-zachodnia Anglia). Jego recepturę w latach 70-tych XX wieku opracowało małżeństwo Gray z tutejszego gospodarstwa Pengreep, a nazwa to po prostu akronim ich nazwiska. Do produkcji Yarg używa się mleka krów rasy Fryzyjskiej, a gotowe kręgi zawija się w liście pokrzywy, aby nie wysychał. Dzięki temu jego miąższ w środku staje się, a skór otrzymuje ciekawy wzór. Liście nadają mu też specyficzny nieco grzybowy aromat. Produkuje się również Cornish Wild Garlic Yarg opatulany w liście czosnku.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych