Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Agordino di Malga | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Agordino di Malga


Agordino di Malga to regionalny ser obszaru Veneto wytwarzany jest w prowincji Belluno. Nazwę wywodzi od miasta Agordo, gdzie znajduje się główny ośrodek jego produkcji. Agordino tradycyjnie produkowany jest w miesiącach letnich. Wytwarza się go z mleka krowiego niekiedy wzbogacanego mlekiem kóz i owiec. To ser półtwardy, który dojrzewa sześć do ośmiu miesięcy.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych