Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Ají Limon / Kellu Uchu | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Ají Limon / Kellu Uchu


Aji Limon w rodzinnym Peru nazywana Kellu Uchu to odmiana Papryki Jagodowej (łac. Capsicum baccatum). Swoją nazwę zawdzięcza lekko cytrusowemu aromatowi. Owoce, nie są zbyt duże – dorastają do 6 cm – a gdy dojrzeją robią się żółte. Aji Limon jest średnio ostra (ok. 15.000 – 30.000 pkt. skali Scoville’a). Poza Peru na popularności zyskuje dopiero od kilkunastu lat.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych