Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Bagoong Alamang (Filipińska pasta krewetkowa) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Bagoong Alamang (Filipińska pasta krewetkowa)


Bagoong Alamang to rodzaj filipińskiej świeżej pasty krewetkowej, nieco podobnej do malajskiego Cincalok. Również na Filipinach małe krewetki i kryl marynuje się nie więcej niż kilka dni. Najbardziej znany sposób jej użycia to podanie z zielonym, niedojrzałym mango. Bagoong używa się jednak także do gotowania takich potraw jak Kare Kare czy Binagoongan.

Zobacz też: Bagoong Terong, Bagoong Monamon

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych