Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Cajamarca / Habanero Condors Beak | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Cajamarca / Habanero Condors Beak


Cajamarca to odmiana chili Hanabero. Wywodzi się z Peru, z okolic andyjskiego miasteczka Cajamarca. Druga z nazw Condors Back czyli dziób kondora nawiązuje z kolei do jej kształtu. W odróżnieniu od innych Habanero ma nieco wydłużone strąki (od 5 nawet do 12 cm). Charakterystyczny jest też fioletowy kolor (także czerwony i pomarańczowy) oraz niespotykany, jak na Habanero, relatywnie łagodny smak – od 30.000 do 50.000 punktów w skali Scovilla.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych