Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Casieddu | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Casieddu


Casieddu to znany w Basilicacie ser kozi, wywodzący się z Moliterno – najsłynniejszy jest Casieddu di Moliterno. Produkuje się go od lipca do września, kiedy kozy dają najwięceje mleka. Robi się go podobnie jak apulijski Cacioricotta. Mleko podgrzewa się do temperatury wrzenia. Później doprawia się je ziołami. Masę serową formuje się w kulki o średnicy 8 do 9 cm i zawija w liście paproci.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych