Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Casolet Val di Sole | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Casolet Val di Sole


Do trydenckiej doliny słońca (val di Sole) ser znany dziś jako Casolet Val di Sole przywędrował ponoć z lombardzkiej doliny Camonica, gdzie produkują słynny Casolet della Val Camonica. Na tą wersję nie zgadzają się oczywiście trydenccy pasterze, którzy uważają się za samodzielnych twórców Casolet. Niemniej ich produkcja jest bardzo podobna, chociaż tutaj zwykle formowany jest w dość wysokie kręgi, a nie wymyślne trójkąty.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych