Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Chilcostle / Chilcoxle | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Chilcostle / Chilcoxle


Chilcostle to wywodzące się z meksykańskiego południa chili z gatunku Papryka Roczna (łac. Capsicum annum). Uprawiana jest głównie w meksykańskim regionie Oaxaca. Gdy dojrzeje zyskuje średnio długie (ok. 8 cm) czerwone strąki (niektóre odmiany zyskują nawet brązową barwę) o niezbyt ostrym miąższu – od 3.500 do 5.000 punktów skali Scovilla. Używa się jej m.in. do Mole Amarillo de Res.
Chilcostle spokrewnione jest z bogatszą rodziną Chili Costeno.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych