Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Chilhuacle | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Chilhuacle


Chilhuacle nazywana Chilhuacle Negro jest dość łagodną meksykańską odmianą Papryki Rocznej (łac. Capsicum annum). Ma duże strąki – ponad 15 cm długości – które w czasie dojrzewania najpierw robią się ciemno zielone, aby później zbrązowieć. Jako że nie jest to ostre chili – w skali Scovilla od 100 do 500 punktów – świetnie nadaje się do faszerowania, mięsem oraz serem. Wielkość Chilhuacle Negro powoduje że często używana jest do grillowania, ale trafia też do Mole, m.in.: Mole Chichilo de Res i Mole Amarillo de Res.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych