Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Chili de Onza | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Chili de Onza


Chili de Onza to wywodząca się z meksykańskiego stanu Oaxaca odmiana Papryki Rocznej (łac. Capsicum annum). Onza po hiszpańsku oznacza uncję, można więc domniemywać, że chodziło o wagę papryczki (1 unjca = 28,3 grama). Owoce rzeczywiście ma średnio duże, które wraz z dojrzewaniem brązowieją. Chili de Onza nie jest zbyt ostra: w skali Scovilla ma od 5.000 do 10.000 punktów.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych