Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Cukier Brązowy | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Cukier Brązowy


Cukru Brązowego nie należy utożsamiać z cukrem trzcinowym – brązowy może być także cukier z buraków cukrowych. To nie surowiec, ale proces produkcji, stanowi o jego wyglądzie. Jest to bowiem zwykły Cukier Rafinowany (ew. Biały), do którego dodano Melasę. To ona barwi go na brązowo – podobnie jest w przypadku Cukru Nierafinowanego. Tam Melasa pozostaje niejako naturalnie, w trakcie procesu produkcyjnego.




[yellow_box]Rodzaje cukru: Biały | Brązowy | Rafinowany | Nierafinowany | Palmowy | Trzcinowy | Melasa | Muscovado | Demerara | Barbados | Jaggery | Fruktoza[/yellow_box]

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych