Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Fegatazzo di Ortona | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Fegatazzo di Ortona


Fegatazzo di Ortona to kiełbasa wywodząca się z nadmorskiej Ortony leżącej w regionie Abruzji. Ma ona czerwono-brunatną barwę co wynika z faktu, iż składa się na nią wieprzowe podroby: wątroba, płucka, śledziona, boczek oraz policzek. Przed nadzianiem do flaku doprawia się je czosnek, peperoncino, skórkę pomarańczy oraz sól.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych