Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Fekete Paprika / Black Hungarian Chili | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Fekete Paprika / Black Hungarian Chili


Fekete Paprika zwana Czarną Papryką Węgierską to właściwie nazwa odnosząca się do dwóch różnych upraw. Po pierwsze jest hybryda dwóch odmian Papryki Rocznej (łac. Capsicum Annum) – Mavras i F1. Kształtem przypomina zwykłą słodką paprykę, a jej główną cechą charakterystyczną jest czarna barwa.
W świecie bardziej znana jest jednak wersja znacznie mniejszej, ale również czarnej papryczki, kształtem przypominającej Jalapeno. Jest od niej zresztą nieco ostrzejsza – w skali Scovilla ma od 5.000 do 10.000 punktów.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych