Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Koźlina | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Koźlina


Koźlina to jedno z praktycznie zapomnianych mięs, które współcześni kucharze chcą reintrodukować do jadłospisu (wzrost popularności podąża za upowszechnienie się mleka koziego). W Europie największy pożytek z koźliny mają Włosi, którzy niszowe mięsa lubią dodawać do wędlin. Jest nie tylko specjalne Salame di Capra, ale z mięsa kóz robi się też takie rarytasy jak Mocetta czy Violino.
Koźlina, na porządku dziennym jest jeszcze m.in. w kuchni Meksyku. To z niej oryginalnie robiony jest słynny tutejszy Birria, a młode kozły dusi się wedle przepisu Cabrito en Salsa.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych