Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Morlacco | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Morlacco


Morlacco czy też Morlacco del Grappa to ser produkowany na obszarze masywu Grappa na północ od Wenecji. Nazwę swoją wziął od rasy krów, Morlacchia, które Wenecjanie sprowadzili tu z Bałkanów, na miejsce rdzennej, ale dziś zanikającej już rasy Burline. Morlacco jest robiony z mieszanki mleka odtłuszczonego z udoju wieczornego oraz mleka z porannego udoju. Dojrzewa krótko – jedzony jest już po 15 dniach, a najstarsze sery mają 3 miesiące.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych