Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Nostrano (Val di Fassa / Primiero) | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Nostrano (Val di Fassa / Primiero)


Serów o nazwie Nostrano jest we Włoszech co najmniej kilka – najbardziej ceniony jest lombardzki Nostrano Valtrompia. Inne znane sery o tej nazwie są produkowane w okolicach Trydentu, w dolinie Fassa (Nostrano Val di Fassa) oraz dorzeczu Primiero (Nostrano Primiero). Oba są pokrewne alpejskiemu serowi Dolomiti. Również one są robione z lekko podgotowanego półtłustego mleka krowiego. Później dojrzewają nieco ponad miesiąc, aby nabrać delikatnego smaku.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych