Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Preti | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Preti


Preti to piemoncki specjał. Wieprzowa skóra przyprawiona solą, pieprzem, szałwią oraz rozmarynem a później zrolowana i ściśle obwiązana. Nazwa preti znaczy po prostu ksiądz, bo tłusty przysmak był zazwyczaj zachowywany na okoliczność odwiedzin proboszcza. Preti jada się m.in. jako dodatek do zup albo ew. fasoli.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych