Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Red Pudding | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Red Pudding


Te szkockie danie to coś pomiędzy White Pudding, a Black Pudding. Nie zawiera jednak ani mąki owsianej ani krwi, ale za to mieszankę różnego rodzaju mięs – w gruncie rzeczy jest więc zwykłą kiełbasą. Formuje się je zresztą w kiełbaski i smaży w głębokim oleju. Red Pudding zazwyczaj jest serwowany w barach tzw. Chip Shops, gdzie często, podobnie jak White Pudding, zastępuje rybę w popularnym Fish and Chips. Wówczas nazywa się Red Pudding Supper.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych