Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Sfilacci di cavallo affumicati | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Sfilacci di cavallo affumicati


Sfilacci di cavallo affumicati czyli wędzona konina, a właściwie jej paski to wyjątkowy specjał okolic Padwy. Przygotowuje się je dość prosto. Koński udziec kroi się na cienkie plastry, pekluje w solance przez dwa tygodnia i przez miesiąc wędzi. Po tym czasie mięso wysycha na papier i staje się kruche. Ostatnim etapem jest więc stłuczenie go młotkiem, aby rozkruszył się na drobne kawałeczki.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych