Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Sól | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Sól


Sól to przyprawa jednocześnie banalna jak i niezbędna. Szczególnie w ostatnich latach wzrosła jednak moda na coraz bardziej wyszukane rodzaje soli, przede wszystkim morskiej, ale nie tylko.

Poniżej odmiany soli, mniej i bardziej egzotyczne:
Fleur de Sel – sól morska z Francji
Sel Gris – francuska sól szara
Maldon Sea Saltangielska sól morska
Læsø Saltduńska sól morska
Sól Morza Martwego
Alaeaa Salt – sól hawajska
Kala Namak – czarna sól z Indii
Sól Różowa (Boliwijska)
Sól Himalajska – sól górska z Andów
Sól Bambusowa – sól koreańska, opiekana w bambusie
Sól Selerowa
Sól Sojowa – dehydratyzowany na zimno sos sojowy

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych