Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Sopressa Vicentina | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Sopressa Vicentina


Objęty ochroną regionalną Sopressa Vicntina jest chyba najbardziej znaną tego typu kiełbasą (Sopressa) w całych Włoszech. Przygotowuje się ją z mięsa mielonego przy użyciu maszynki o średnich otworach. Wieprzowina jest doprawiana solą, pieprzem, cukrem, czosnkiem, goździkami, cynamonem oraz rozmarynem, a następnie upychana do flaków o średnicy nie mniejszej niż 8 cm. Najpierw przez 4 – 5 dni jest ona suszona, po czym dojrzewa od dwóch do czterech miesięcy.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych