Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Atta | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Atta


Atta czy też Chakki Atta to rodzaj Indyjskiej mąki produkowanej z twardej pszenicy durum. Jest to odpowiednik europejskiej mąki piekarniczej – w Hindi oraz Urdu nazwa Atta znaczy właśnie mąka używana do pieczenia. To właśnie z niej robi się takie placki jak Chapati, Roti, Puri czy Naan.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych