Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Bastardo del Grappa | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Bastardo del Grappa


Bastardo del Grappa to tradycyjny włoski ser regionu Veneto. Wytwarzany jest na całym obszarze masywu Grappa, a także w sąsiednich prowincjach: Trydencie, Balluno oraz Vicenzie. Jest to ser półtwardy produkowany z mleka krowiego. Wytwarza się go już ponoć od ośmiu wieków, a w stylu przypomina nieco Asiago. Od 1998 roku Bastardo del Grappa jest wpisany na włoską listę produktów regionalnych.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych