Warning: Creating default object from empty value in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php on line 152

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1298

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/wp-favorite-posts.php:152) in /home/fkowalik/public_html/notatnikkuchenny.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1301
Brie de Montereau / Ville-Saint-Jacques | Notatnik Kuchenny - Smaki całego świata

Brie de Montereau / Ville-Saint-Jacques


Brie de Montereau to miękki ser nazywany niegdyś Ville-Saint-Jacques od nazwy miejscowości pod Paryżem, w której był produkowany. Ze względu na podobieństwo do klasycznego Brie produkowanego w tym samym regionie zakwalifikowano go jednak właśnie do tej rodziny (najbardziej przypomina pobliskie Brie de Melun). Przydomek Montereau nadano mu od miasta, które tradycyjnie pełniło rolę głównego rynku zbytu sera. Brie de Montereau to 400 gr krążek, który dojrzewa około 6 tygodni.

FavoriteLoading Dodaj do ulubionych